Hafızayı Güçlendiren Bitki Çayları

Hangi çaylar hafızayı güçlendirir?
Beyin fonksiyonlarını yerine getirebilmek için gerekli vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar. Beynin sağlıklı çalışabilmesi için bu vitaminleri ve mineralleri vücuda almak şart. Beynin ihtiyacı olan gıdaların tüketilmesi kısa vadede daha hızlı çalışma, hatırlama, karar vermede kolaylık, anlama beceresinin gelişmesini sağlar. Uzun vadede ise Alzheimer ve unutkanlık hastalığı gibi beynin fonksiyonlarının bozulması sonucu oluşan hastalıklardan koruma sağlar.

Beyin için faydalı olan gıdalara ek olarak toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan ve kan dolaşımını arttıran bitki çaylarını kullanarak hafızanızı arttırmanız mümkün. Bunun yanında bazı bitki çayları tam da beyin için lazım olan vitamin ve minarelleri bünyesinde barındırır.

Hangi Çaylar Hafızayı Güçlendirir?


Ginkgo biloba ağacı
Ginkgo Biloba Çayı : Çin'in doğusunda yetişen ginkgo ağacı en eski ağaç türlerinden biridir. Kan akışını arttırması sayesinde beyne daha çok oksijen gitmesini sağlıyor. Bazı çalışmalar ginkgo biloba çayının beynin glikozu kullanma becerisini arttırdığını ve sinir uyarılarının hızlanmasına olanak tanıdığı için kısa vadeli belliği geliştirdiğini gösteriyor.

Güzel bir ginkgo biloba çayı için kaynamış suya 4-5 yaprak atarak 5-7 dakka demlenmesini bekleyin ve afiyetle için.

Biberiye bitkisi
Biberiye Çayı : Yılın her döneminde yeşil olan biberiye bitkisi, mutfaklarda daha çok yemeklere lezzet vermek amacıyla kullanılır. Birçok kültürde geleneksel olarak zihin açması ve hafızayı güçlendirmesi gibi pek çok alanda kullanılır.

1 çay kurutulmuş biberiye yaprağını bir fincan suya atıp kaynatarak içerebilirsiniz. İyi demlenmesi için 10 dakika kadar kaynattıktan sonra ateşin üzerinden alınmalı ve demliğin kapağı kapalı halde 10 dakika kadar bekletilmelidir.

Adaçayı
Adaçayı : Sakinleştirici, stresi azaltan antiseptik özelliği de bulunan adaçayı hafızayı da güçlendirmek için kullanılabilir. Yapılan bazı bilimsel çalışmalar ile nörolojik fonksiyonları geliştirmeye yardımcı olduğu tespit edildi. Bunun yanında binlerce yıldır pek çok sağlık sorununa karşı tüketilmektedir.

2 çay kaşığı adaçayı üzerine kaynattığınız suyu dökün ve 5-10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Adaçayını çok kullanırsanız acı bir tadı olur. Tadlandırmak için  1-2 damla limon sıkabilirsiniz veya bal ekleyebilirsiniz. Etkisinin görülebilmesi için tüketilmesi tavsiye edilen miktar günde 1-2 bardaktır.


Gotu Kola Çayı
Gotu Kola Çayı : Sri Lanka, Hindistan, Tayland ve Bangladeş'te yemeklerde sık olarak kullanılır. Bu ülkelerde beyin fonksiyonlarını geliştirme amacıyla geleneksel olarak yüzyıllardır kullanılmaktadır. Bu bitki iltihap önleyici, dolaşımı tetikleyen, anti bakteriyel, idrar söktürücü ve yatıştırıcı bileşenlere sahiptir.

1 çay kaşığı kurutulmuş gotu kola bitkisini 1 bardak kaynamış suyun üzerine atın ve 5 dakika kadar demlenmesini bekledikten sonra için.

0 yorum: