Ağırlık Çalışmanın Göz Ardı Edilen Faydaları

Vücut Geliştirme

Çoğu insan vücut geliştirmenin sağlığımıza zararlı olduğunu iddia eder. Bu iddia bir saçmalıktan ibarettir. Tam aksine vücut geliştirme çalışması yapmak sağlık açısından çok faydalı bir spordur. Vücut geliştirme yapan insanlar kolay kolay sakatlanmaz, kas kütlesi kaybetmezler, daha genç ve güçlü bir görünüm kazanırlar. Gelin hep birlikte ayrıntılı olarak vücut geliştirmenin faydalarını inceleyelim.

Egzersiz olarak yürüyüş yapmayı, ağırlık çalışmaya tercih edenler 10 yıl içinde yaklaşık olarak 3 ile 4 kg arası kas kaybına uğruyor.


Yaşlandıkça yağ toplamanızın temel nedenlerinden biri de budur. Çünkü kas kütlenizi koruduğunuz zaman metabolizmanız daha hızlı çalışır ve daha fazla kalori yakımı yaparsınız. Ne kadar çok kas kütlesi o kadar çok kalori yakımı demektir. Kas kütleniz arttıkça uyuduğunuzda bile ciddi anlamda kalori yakarsınız. Çoğu kişi zayıflamasının nedeninin kas kaybı olduğunu bilmez. Yağlarını yaktığını düşünür ama yaktığı şey kaslarıdır. Kas kütlesi azaldıkça metabolizma da yavaşlar ve yağ kütlesi artar. Yani kas kütlesinin azalması yağ kütlesinin artması demek oluyor.

Vücut çalışmak kalbinizin sağlığını arttırıyor


Eğer doğru bir ağırlık çalışma programı yapıyorsanız ekstradan "kardiyo" yapmanıza gerek kalmıyor. Çünkü ağırlık çalışmak kan basıncını azaltır ve doğal olarak kardiyovasküler inflamasyonu azaltır.

Hiçbir insan ağırlık çalıştıktan sonra kendimi kötü hissediyorum demez


Enerjinizi kaybetmiş, yorgun ve halsiz hissediyorsanız ruh halinizin düzelmesi için sadece biraz ağırlık çalışması yapın. İlk başlarda zorlanırsınız ama sonra size garanti veriyorum kendinizi çok iyi ve dinç hissedeceksiniz. Artık merdivenleri çıkarken nefes nefese kalmayacak, sizin için uzun yolları yürümek bir işkence haline gelmeyecektir.

Ağırlık çalışmaları yapmak sizi daha güçlü yapar


Ağırlık çalışmaları yaparak daha güçlü olursunuz ve böylece günlük işlerinizi yapmak sizin için eziyet olmaktan çıkar. Mesela alışverişten döndüğünüzde ağır poşetleri taşımak sizin için çocuk oyuncağı haline gelecektir. Bilek güreşlerinde yenilmekten korkmayacak ve yenilmeyeceksiniz. Gücünüz arttıkça kendinize olan özgüveniniz de artacak ve böylece korkularınız ve endişelerinizde azalacaktır.

Saygınlığınız artacak


Vücudunuza yani kendinize saygı duyup ona iyi baktığınızda, onu geliştirmek için uğraştığınızda insanlarda size saygı duyacaktır. Unutmayın kendisine saygısı ve güveni olmayan kişilere diğer insanlarda saygı duymaz ve güvenmez...

0 yorum: